U bent hier

Siho visual - Het Steunpunt Inclusief Hoger onderwijs (SIHO) ondersteunt de Vlaamse hogescholen en universiteiten bij het verbeteren van de participatie van studenten met functiebeperkingen.

Voor studenten

Het SIHO biedt studenten informatie over studeren met een functiebeperking in het hoger onderwijs.

Voor instellingen

Het SIHO biedt instellingen hoger onderwijs informatie, advies, coaching en vorming om inclusie in de praktijk om te zetten.

Aanspreekpunten

Elke instelling hoger onderwijs heeft een aanspreekpunt dat je kan contacteren met vragen over studeren met een beperking.

Publicaties

Het SIHO ontwikkelt leidraden en materialen om inclusief hoger onderwijs in de praktijk om te zetten.

Nieuws

Het SIHO verstrekt informatie en versterkt de positieve beeldvorming rond inclusief onderwijs.

Over ons

De sterkte van het SIHO is dat de vijf associaties hun krachten bundelen om samen inclusief hoger onderwijs te realiseren.

Nieuws

Een jaar na de invoering van de nieuwe regeling 'inclusief hoger onderwijs' nodigt het SIHO u van harte uit om de ervaringen van de Overheid, SIHO, instellingen hoger onderwijs en studenten te beluisteren.
Nieuwe regeling inclusief hoger onderwijs succesvol geïmplementeerd. Op stage met een functiebeperking is volgende stap.