Welke site?

TEKST NOG AANPASEN

Als onderzoeker aan de Arteveldehogeschool een website nodig om je onderzoeksresultaten kenbaar te maken? Als docent snel een site nodig voor een les of een klein project? Je heb keuze uit:

Projectsite

Wat is een projectsite? De site die je nu bezoekt bijvoorbeeld! Maar ook deze en deze.

De projectsites zijn gebouwd in Drupal, een open-source CMS (content management systeem).

Hoe werkt het?

Na je aanvraag zet de dienst ICT een lege projectsite op. Daarna pas jij de site verder aan.
Deze handleiding helpt je op weg. Bots je technische problemen, dan kan je terecht op ict-drupal@arteveldehs.be.

Huisstijl (of net niet)

Standaard staan de projectsites in de huisstijl van de Arteveldehogeschool. Voor projecten met partners waarbij onze huisstijl niet van toepassing is, kan je een projectsite aanvragen in een neutrale stijl. Geef bij je aanvraag aan of je een site wilt in huisstijl of niet.

URL

Standaard krijgt een projectsite deze URL: sites.arteveldehogeschool.be/PROJECTNAAM. Wil je een andere URL koppelen aan je projectsite? Koop dan eerst deze URL aan via AX (check vooraf of de URL beschikbaar is). Na bevestiging van de aankoop, kan je de URL laten koppelen aan je projectsite via de servicedesk.

Webtools

Weebly, Wix, Wordpress ... er zijn heel wat (gratis) webtools beschikbaar waarmee je een website kan bouwen. Je bouwt zelf je site met een tool naar keuze. Er is geen ondersteuning door de Arteveldehogeschool.

Welke tool kies je? En hoe pas je de huisstijl toe?
Lees meer en bijkijk enkele voorbeelden.

Custom site

Uiteraard kan je ook site laten ontwikkelen op een platform naar keuze. Ook in dit geval is er geen ondersteuning voorzien. Let wel op de huisstijl!