thema Mens & samenleving

Zijn je leerlingen nieuwsgierig naar de wereld en mensen? Laat ze ontdekken wat je vanuit de blik van kinderen kan leren: omgaan met risico's, bewust zijn van genderstereotiepen, al spelend onderzoeken, je stem laten gelden in de klas en meer.

thema Onderwijs

Onze lerarenopleidingen bieden een brede waaier aan workshops die aansluiten bij onderwijs: van een onderzoekende houding aanleren tot programmeren, GPS-mapping en zelfs bijbelverhalen op een verrassende manier leren kennen.

thema Communicatie, media & design

Hebben je leerlingen grote belangstelling voor sociale media, fake news of 3D-printen? Kies dan voor de workshops Communicatie, media & design.

thema Gezondheid en zorg

De workshops Gezondheid & zorg laten je alle hoeken van gezondheidszorg zien: help simulatiepop Betty bevallen, maak je stem zichtbaar, print een 3D-oplossing voor een persoon met een beperking, leer de nieuwste apps in de zorg kennen en meer.

Bekijk de workshops

Winterlab wekt interesse op in onderzoek bij jongeren - ook in velden die ze voordien nog niet kenden.
We willen dat deelnemers enthousiast naar huis terugkeren en zodanig geprikkeld zijn dat ze verder vertellen wat ze gezien en bijgeleerd hebben.
Lise Van der Haegen
Medewerker wetenschapscommunicatie - organisatie Winterlab