Influencermarketing: hoe begin je eraan?

Workshop voor maximum 25 personen | gerelateerd aan opleiding Communicatiemanagement

In deze workshop worden jouw studenten de marketing managers van een nieuw jongerenmerk. Maar hoe gaan ze erin slagen om jongeren ook hun merk te laten kopen? Met inzichten uit ons onderzoek gaan ze spelenderwijs aan de slag.

Campus Kantienberg Arteveldehogeschool

Maandag 18/11/2019 van 9u tot 12u [inschrijvingen afgesloten]
Maandag 18/11/2019 van 13u tot 16u [inschrijvingen afgesloten]
Woensdag 20/11/2019 van 9u tot 12u [inschrijvingen afgesloten]

Fake nieuws doorgelicht

Workshop voor maximum 30 personen | gerelateerd aan opleiding Journalistiek

Wat is nepnieuws? Welke soorten zijn er? Wie lanceert het met welke doelstelling? …

Uit onderzoek van Arteveldehogeschool (2018) bij Vlaamse jongeren tussen 15 en 24 jaar blijkt dat jongeren moeilijk nepnieuws herkennen. Het is dus belangrijk om jongeren te informeren over nepnieuws en hen juiste tips en tricks aan te reiken om nepnieuws te ontmaskeren. In deze workshop gaan jongeren in een kleine groep aan de slag met de EDUbox en komen stap voor stap, door concrete opdrachten, in combinatie met wat theorie, alles te weten over nepnieuws.

Campus Leeuwstraat Arteveldehogeschool

Dinsdag 19/11/2019 van 13u tot 16u [inschrijvingen afgesloten]

Zeg het met kleur: Een oog op kleur + Kleurproject in druk

Workshop voor  maximum 24 personen | gerelateerd aan opleiding Grafische en digitale media

Wil je ontdekken op welke manier we kleuren zien, beoordelen en erover communiceren? Ga je voor ‘learning by experience'?
Boek dan zeker deze ‘Zeg het met kleur’ workshop. Je leert op een interactieve manier de grafische mediasector kennen en je leerlingen keren huiswaarts met een zelfbedrukte en gepersonaliseerde tote bag.

Donderdag 21/11/2019 van 9u tot 12u [inschrijvingen afgesloten]
Donderdag 21/11/2019 van 13u tot 16u [inschrijvingen afgesloten]

Van ontwerp tot 3D-print, een introductie in 3D-printing

Workshop voor  maximum 16 personen | gerelateerd aan opleiding Grafische en digitale media

Na een introductie over de verschillende aspecten van 3D-printing gaan studenten zelf aan de slag met een 3D-printer.  Eerst kiezen ze een object  uit een online database. Vervolgens bewerken ze dit object (slicen) om het tenslotte te printen.

Campus Kantienberg Arteveldehogeschool

Donderdag 21/11/2019 van 9u30 tot 12u [inschrijvingen afgesloten]

Start to Code: Web of things

gerelateerd aan opleiding Graduaat programmeren

De leerlingen leren de ontelbare leuke en boeiende facetten van het programmeren kennen.  In deze workshop leren leerlingen hoe ze een klein computersysteem (Raspberry Pi) met extra sensoren en leds kunnen uitlezen en aansturen met Python (programmeertaal). Daarna verbinden we dit systeem met het internet m.b.v. HTML, CSS en JavaScript.

Dinsdag 19/11/2019 van 9u30 tot 11u30 [inschrijvingen afgesloten]

Start to Code: Creative coding

gerelateerd aan opleiding Graduaat programmeren

De leerlingen leren de ontelbare leuke en boeiende facetten van het programmeren kennen en kan je perfect kaderen binnen STEM of STEAM. Deze workshop zoomt in op het leren programmeren door creatieve, visuele en interactieve elementen te maken met JavaScript.

Dinsdag 19/11/2019 van 13u tot 15u [inschrijvingen afgesloten]

< Terug naar het programma-overzicht