Zeg het met kleur: een oog op kleur & kleurproject in druk

Workshop voor maximum 24 personen vanuit de opleiding grafische en digitale media

Wil je ontdekken op welke manier we kleuren zien, beoordelen en erover communiceren? Ga je voor ‘learning by experience'? Boek dan zeker deze ‘Zeg het met kleur’ workshop. Je leert op een interactieve manier de grafische mediasector kennen en je leerlingen keren huiswaarts met een zelf bedrukte en gepersonaliseerde totebag.

Schrijf je klas in


Zeg het met code: Creative programming

Workshop voor maximum 22 personen vanuit de opleiding graduaat programmeren

We leren programmeren door creatieve, visuele en interactieve objecten te maken binnen een webpagina m.b.v. de webtechnologieën HTML, CSS en JavaScript.

Schrijf je klas in


Zeg het met code: Web of Things

Workshop voor maximum 16 personen vanuit de opleiding grafische en digitale media afstudeerrichting New Media Development

We zoomen in op leren programmeren door software met hardware te combineren. Om hardware toegankelijk te maken zullen we gebruik maken van de “Raspberry Pi” met daarop een module “Sense Hat”. De software wordt geschreven m.b.v. de programmeertaal “Python” en de Cloud service “Google Firebase”. Ben je nog mee? Dan is deze workshop helemaal jouw ding!

Schrijf je klas in


Van ontwerp tot 3D-print, een introductie in 3D-printing

Workshop voor maximum 16 personen vanuit de opleiding grafische en digitale media - volledige dag

Na een introductie over de verschillende aspecten van 3D-printing gaan studenten zelf aan de slag met een 3D-printer. Eerst kiezen ze een object uit een online database. Vervolgens bewerken ze dit object (slicen) om het tenslotte te printen.

Schrijf je klas in


Maak je eigen nieuws - volzet

Workshop voor maximum 12 personen vanuit de opleiding journalistiek
Deze workshop duurt een volledige dag!
Wie zegt dat nieuws niet voor jongeren is? In deze workshop worden leerlingen zélf creatieve reporters: met hun smartphone maken ze interessant, relevant en aantrekkelijk nieuws, aangepast aan hun interesses en leefwereld.


Fact of fake (news)? - volzet

Workshop voor maximum 25 personen vanuit de opleiding journalistiek

Sociale media hebben een centrale positie in het nieuwsdieet van jongeren. Maar is nieuws via deze kanalen wel altijd betrouwbaar? Aan de hand van concrete voorbeelden ontwikkelen de leerlingen in deze workshop een neus voor echt (en vals) nieuws. We sturen hen naar huis met handige tips en tricks én een zelfgemaakte nieuwsmeme.


Influencermarketing en jongeren: de hype voorbij? - volzet

Workshop voor maximum 25 personen vanuit de opleiding communicatiemanagement

Worden jongeren nog altijd overtuigd door influencers? En wat spreekt hen dan juist aan? In deze sessie krijgen jullie studenten op een interactieve manier inzicht in de kracht van influencermarketing. Daarna gaan ze aan de slag en creëren ze hun eigen influencermarketingcampagne.

 

<< Terug naar het programma-overzicht