Fact of fake (news)?

Workshop voor maximum 25 personen vanuit de opleiding journalistiek

Sociale media hebben een centrale positie in het nieuwsdieet van jongeren. Maar is nieuws via deze kanalen wel altijd betrouwbaar? Aan de hand van concrete voorbeelden ontwikkelen de leerlingen in deze workshop een neus voor echt (en vals) nieuws. We sturen hen naar huis met handige tips en tricks én een zelfgemaakte nieuwsmeme.

Maandag 16/11/2020 - 9u tot 12u - Campus Kantienberg Arteveldehogeschool
Maandag 16/11/2020 - 13u tot 16u - Campus Kantienberg Arteveldehogeschool

Zeg het met code: Creative programming

Workshop voor maximum 16 personen vanuit de opleiding graduaat programmeren

Dinsdag 17/11/2020 - 9u tot 12u - Campus Mariakerke
Dinsdag 17/11/2020 - 13u tot 16u - Campus Mariakerke

Zeg het met code: Web of Things

Workshop voor maximum 25 personen vanuit de opleiding journalistiek

We zoomen in op leren programmeren door software met hardware te combineren. Om hardware toegankelijk te maken zullen we gebruik maken van de “Raspberry Pi” met daarop een module “Sense Hat”. De software wordt geschreven m.b.v. de programmeertaal “Python” en de Cloud service “Google Firebase”. Ben je nog mee? Dan is deze workshop helemaal jouw ding!

Donderdag 19/11/2020 - 9u tot 12u - Campus Kantienberg Arteveldehogeschool
Donderdag 19/11/2020 - 13u tot 16u - Campus Kantienberg Arteveldehogeschool

Influencermarketing en jongeren: de hype voorbij?

Workshop voor maximum 25 personen vanuit de opleiding communicatiemanagement

Worden jongeren nog altijd overtuigd door influencers? En wat spreekt hen dan juist aan? In deze sessie krijgen jullie studenten op een interactieve manier inzicht in de kracht van influencermarketing. Daarna gaan ze aan de slag en creëren ze hun eigen influencermarketingcampagne.

Vrijdag 20/11/2020 - 9u tot 12u - Campus Kantienberg Arteveldehogeschool
Vrijdag 20/11/2020 - 13u tot 16u - Campus Kantienberg Arteveldehogeschool

Maak je eigen nieuws

Workshop voor maximum 12 personen vanuit de opleiding journalistiek

Wie zegt dat nieuws niet voor jongeren is? In deze workshop worden leerlingen zélf creatieve reporters: met hun smartphone maken ze interessant, relevant en aantrekkelijk nieuws, aangepast aan hun interesses en leefwereld.

Vrijdag 20/11/2020 - 9u tot 16u - Campus Kantienberg Arteveldehogeschool

Ontwerp je eigen duurzame verpakking

Workshop voor maximum 20 personen vanuit de opleiding grafische en digitale media

Creëer de verpakking van morgen door te spelen met duurzaamheid, design en technologie. We maken leerlingen wegwijs in duurzame verpakkingen waarna ze meteen zelf aan de slag kunnen! Ze mogen zich uitleven in het ontwerpen van een eigen duurzame verpakking en bekijken het ontwerp in 3D, augmented of virutuel reality.

Vrijdag 20/11/2020 - 9u tot 12u - Campus Mariakerke

Van ontwerp tot 3D-print, een introductie in 3D-printing

Workshop voor maximum 16 personen vanuit de opleiding grafische en digitale media

Na een introductie over de verschillende aspecten van 3D-printing gaan studenten zelf aan de slag met een 3D-printer. Eerst kiezen ze een object uit een online database. Vervolgens bewerken ze dit object (slicen) om het tenslotte te printen.

Vrijdag 20/11/2020 - 9u tot 16u - Campus Kantienberg Arteveldehogeschool

< Terug naar het programma-overzicht