outdoor learning.

We verkennen outdoor learning binnen en buiten het onderwijs, door zowel letterlijk de buitenomgeving aan te passen en in te richten, als door educatief materiaal te ontwerpen. We zoeken linken met oa. wetenschappen, sport, kunst én zingeving. Waar kan je rekening mee houden wanneer je buiten lesgeeft? Hoe kan je buitenprojecten ontwikkelen? Hoe kan je de buitenplek als een krachtige speel- én leerplaats inrichten?

BLES

BLES (buiten leren en spelen) is een netwerk van experten die de krachten bundelen om speelplaatsen om te bouwen tot die krachtige leer- en speelplekken. We doen dit aan de hand van 5 bouwstenen: spelen, leren, flexibiliteit, participatie en duurzaamheid. Ondertussen helpen we met steun van Aquafin 12 scholen bij het ontwerpen van de speelplaats & het opstarten van hun dossiers.

SINT-PAULUS KORTRIJK

Samen met het team van basisschool St – Paulus in Kortrijk worden activiteiten en materialen ontwikkeld en uitgetest die lessen dichter bij hun klimaatspeelplaats brengen. Deze duurzame samenwerking wordt mede gefinancieerd door Provincie West-Vlaanderen.

OP MAAT

Trajecten op maat zijn altijd een mogelijkheid! Ook vanuit andere projecten slaan we bruggen naar outdoor learning - oa. binnen Buurtmakers loopt een buitentraject met het WGC Brugsepoort.