De tips van 7 tot en met 13 maart 2022
We doen mee om te leren, toch? Daarom check deze tips:
- Het afstandsonderwijs ontketende in veel scholen een digitale revolutie. 3 ICT-coördinatoren geven tips vanuit hun veranderende rol.
- Merk je dat een kind of jongere zich zorgen maakt of vragen heeft over het nieuws? Ontdek 7 tips om daarmee om te gaan.
- Je leerlingen inspraak geven in wat er in de klas gebeurt? Veel leraren hebben nog wat koudwatervrees. “Begin klein, toon dat je oprecht geïnteresseerd bent in je leerlingen én houd de regie in handen”.
- Mogen leerlingen hun smartphone bovenhalen op school? Tijdens de pauzes? Tijdens de les, als dat nuttig is? Of kies je als school beter voor een smartphoneverbod? Leraren, directeurs en onderzoekers over voordelen, valkuilen en de rol van onderwijs.
- Het is belangrijk dat we tijdens onze fietstocht in het onderwijs goed rondom ons kijken, zodat we de omgeving kunnen zien en we de muur van mijlenver kunnen zien opdoemen. En dat we, wanneer we een collega zien die sneller dan het licht raast, we hem of haar kunnen waarschuwen voor de muur.
- Klopt ons studieadvies? Zijn onze leerlingen minder sterk in Frans dan in omliggende scholen? Het Atlascollege in Genk maakt school op basis van big data. Kunnen big data in onderwijs zelfs voorspellen welke leerlingen meer ondersteuning nodig hebben?
- De Vrienden bespreken geen onderwerp maar geven je inzicht in hoe je een les maakt. Op basis van een onderwerp wat de luisteraar heeft ingezonden, creëren de mannen een les over nepnieuws.
- Grappig op zondag: met deze onderwijsbuzzwoord-generator maak je in een wip een nieuw revolutionair onderwijsproject!