• Zouden scholen kinderen moeten vragen de corona-app (Coronalert) te gebruiken op school?
  • Zou jij in de klas een ondersteuner zonder pedagogisch diploma willen?
  • Zou jij in de klas een ondersteuner zonder diploma hoger onderwijs willen?
  • Zou jij graag meer vakoverschrijdend samenwerken?
  • Zou jij een les kunnen geven die iemand anders heeft voorbereid?
  • Zou jij bereid zijn als ambassadeur voor het onderwijs naar voren te komen in een publieke campagne om het lerarenberoep in de aandacht te brengen?
  • Zou je voortaan liever standaard 2 weken herfst- en carnavalsvakantie hebben? En zo ja, welke weken laat je vallen in de zomer?
  • Zou je tips lezen wanneer die Engelstalig zijn?
  • Zou je overstappen op een digitale cursus als uitgeverijen digitaal materiaal zouden aanbieden zonder aankoopverplichting van het papieren boek?
  • Zou je ooit minister van onderwijs willen zijn?
  • Zou je ooit in het buitenland willen les geven?
  • Zou je naar een verjaardagsfeestje van een van je leerlingen gaan mocht je uitgenodigd worden?
  • Zou je momenteel liever (een deel) online lesgeven dan fysiek les te geven?
  • Zou je meer deelnemen aan professionaliseringsactiviteiten buiten de werkuren (bv. cursus, bijscholing …) wanneer je hiervoor een salarissupplement krijgt?
  • Zou je meer deelnemen aan professionaliseringsactiviteiten (bv. cursus, bijscholing, …) wanneer je hiervoor vrij geroosterd zou worden in jouw lessenrooster?
  • Zou je je veiliger voelen als al je leerlingen/studenten/cursisten gevaccineerd zijn?
  • Zou je je veiliger voelen als al je collega's gevaccineerd zijn?
  • Zou je je eigen (misschien hypothetische) kinderen bij je in de klas willen hebben?
  • Zou je iets bij willen studeren dit jaar?
  • Zou je iemand anders aanraden om in het onderwijs te werken?
  • Zou je het zien zitten om van de vakantie die je hebt 1 week af te staan aan opvang geven op je school, bijvoorbeeld voor extra begeleiding?
  • Zou je graag eens met een andere leeftijd werken of een ander vak geven?
  • Zou je eens aan een andere leeftijdsgroep/doelgroep les willen geven?
  • Zou je als leerkracht geïnteresseerd zijn om in de paasvakantie of zomervakantie zo’n STEM- kamp te helpen begeleiden? (Doelgroep: 9 tot 11 jarigen)
  • Zou je 10 jaar langer lesgeven als je aan het einde 10 miljoen euro kreeg?
  • Zou elke leerling in Vlaanderen recht moeten hebben op een eigen laptop en internettoegang?
  • Zorgt corona voor het uitsterven van de hoofdluis?
  • Zittenblijven labelt een leerling voor de rest van zijn/haar schoolloopbaan.
  • Zitten er koppeltjes/koppels in jouw klas(sen)?
  • Zitten er hoogbegaafde leerlingen in je klas?
  • Zijn stagiairs welkom in de leraarskamer/docentenruimte?
  • Zijn jullie op school bezig met STEM?
  • Zijn je vergaderingen, oudercontacten ... nu online?
  • Zijn je batterijen (figuurlijk) op aan het einde van een werkdag?
  • Zijn er volgens jou meer kinderen ongewettigd afwezig tijdens Corona in vergelijking met de periode voor de pandemie?
  • Zijn er schoolafspraken over verbeterwerk van taken van leerlingen?
  • Zijn er op jouw school voldoende werkplekken voor leraren?
  • Zijn er op je school afspraken over e-mails sturen (buiten de kantooruren)?
  • Zijn er leerlingen in je klas(sen) die afwezig zijn omdat ze op reis zijn gegaan?
  • Zijn er expliciete regels bij jou op school over eten/drinken tijdens de les?
  • Zijn er dit schooljaar op je school verbouwingen geweest?
  • Zijn er collega’s naar wie je opkijkt?
  • Zijn er bij ​​jou op school voor de leraren kledingvoorschriften? (bv. over het al of niet dragen van korte broeken, spaghettibandjes, rokken met een bepaalde lengte, enz.)
  • Zijn er bij jullie op school in de eerste graad examens voor vreemde talen (Frans en Engels) ?
  • Zijn er bij jou op school regels rond wanneer je wel of niet bereikbaar moet zijn voor het werk?
  • Zijn er bij ??jou op school voor de leraren kledingvoorschriften? (bv. over het al of niet dragen van korte broeken, spaghettibandjes, rokken met een bepaalde lengte, enz.)
  • Zijn er bepaalde onderwerpen of thema’s uit je leerplan of de eindtermen die je niet behandelt of minder behandelt uit schrik voor negatieve reacties van leerlingen en/of ouders.
  • Zijn er aparte toiletten in het gebouw waar je werkt voor studenten/leerlingen/cursisten enerzijds en personeel anderzijds?
  • Zijn de nieuwe eindtermen volgens jou haalbaar?
  • Zijn de meeste van je leerlingen/studenten geneigd je te bedanken als ze je les/klas verlaten?
  • Zijn bij jullie op school al Corona-sneltests voorhanden?
  • Zijn alle open posities bij jullie op school al ingevuld voor het nieuwe schooljaar?
  • Zie jij voor jezelf kansen om door te groeien binnen je school?
  • Zie jij toch graag ALLE tips, ook al zijn ze NIET bedoeld voor jouw onderwijsniveau of jouw domein?
  • Zie je opvallend meer verschillen tussen de leerprestaties van je leerlingen (onderling) dit jaar?
  • Zie je het zitten om collega's bij jou in je klas toe te laten om je les te observeren?
  • Zie je bij je leerlingen vriendschappen tussen kinderen van verschillende nationaliteiten?
  • Zet jij je wekker in de vakantie?
  • Zelf kinderen hebben, speelt in je voordeel bij het uitvoeren van je job als lesgever.
  • Zeg je op een feestje dat je leerkracht bent?