Leraren die onze respondenten bewonderen

We vroeg donderdag of er een leraar of leraren waren die onze respondenten inspireerden.

Op de vraag naar voorbeelden  kregen zeer veel reacties.

Een kleine greep:

 • SR schreef ons:
  Meester Roland nam ons in het vierde leerjaar mee naar het bos en ik was toen zo verwonderd over hoeveel hij wist over de dieren, planten,... Nu nog, als ik een wandeling maak en ik herken dingen van toen dan krijg ik steeds weer een glimlach op mijn gezicht! Leuk weetje: op de dag van vandaag is de meester op pensioen en is hij nu een bosgids geworden.
 • Katrijn stuurde ons:
  Leerkracht fysica in 3de graad (Johan Rijckaert)- kreeg iedereen geïnteresseerd in het vak, onafhankelijk van het wetenschappelijk talent van de leerling. Hij had ook écht interesse in ons, zowel binnen als buiten de schooluren.
 • Tine vertelt:
  Mijn klastitularis in het 6e jaar gaf Frans. Hij was een heel betrokken leerkracht. Zo herinner ik me dat we rond Jacques Brel werkten en in Brugge het standbeeld van Marieke bezochten. Dat was in de lente, de les vond volledig plaats in het grasperkje in de zon. Heerlijk! Hij was ook de trekker van het schooltoneel, waardoor we hem ook leerden kennen buiten de lessen. Nu ik zelf leerkracht ben, besef ik maar al te goed zijn impact....
 • Saskia merkt op:
  Alle leerkrachten die ik bewonderde - en dat zijn er niet zoveel, erg genoeg eigenlijk - deelden passie en goesting voor hun vak en er was zoals we zeggen " wel een hoek af".  Ik spreek over mijn vroegere leerkrachten Frans, Engels, Spaans en Wiskunde uit de derde graad. Van de graden daarvoor herinner ik me weinig inspirerende leerkrachten, dat vind ik wel raar. (Maar dat is natuurlijk ook 30j geleden en ik was - behalve bij bovengenoemde leerkrachten - een gigantische babbelaar. )
 • Jaklien maakte dit mee:
  Heb doorheen mijn basis en secundair onderwijs steeds moeten hollen om toch een gemiddeld resultaat te halen... niemand die me zei dat ik verkeerd studeerde. Tot ik op de hogeschool kleuterleidster terecht kwam en daar een docente zei... zal ikjou eens een goeie leermethode aanbrengen? Zo ga jij makkelijker deze studiepakket kunnen leren... praktisch ben je super maar studeren ben je druper... Ze heeft me enorm geholpen... en dit meer dan 30jaar geleden.
 • Kathleen prijst zichzelf gelukkig:
  Heerlijk om naar school te gaan! Kleuter herinner ik me spijtig genoeg te weinig... Lager : leuk ! Middelbaar : altijd graag gegaan! Goede directie en leerkrachten. Warme en vrolijke leerkrachten. Pedagogisch hoger : zaaaaaalig !!! Zalige pedagoog en psycholoog !!! Zalige leerkrachten !!! Stuk voor stuk... superwarm nest, begripvol ... was echt mijn ding ... vriendschap zo erg voelbaar ... ik koester de mooiste herinneringen in de tijd van Vorselaar ... echt, alles staat heel diep in mijn hart gegrift !!! Kon ik nog maar even terug ....

Dank aan iedereen die iets instuurde!