Wie zit in het huidige Teacher Tapp-team?

Op 5 oktober 2020, de dag van de leerkracht, lanceerde Arteveldehogeschool de app ‘Teacher Tapp’. Het team bestond toen uit Pedro De Bruyckere (pedagoog/onderzoeker), Geert De Meyer (onderzoeker) en Sofie Vanassche (hoofd onderzoek). Wegens groot succes werd het team enkele maanden later al uitgebreid met Sarah Thys (onderzoeker, expertise kleuteronderwijs) en Stéphanie Vanderheeren (onderzoeker, expertise lager onderwijs). 

In september 2022 namen we afscheid van Geert, die momenteel doctoreert aan de UGent. In februari 2023 volgde Pedro De Bruyckere, die directeur werd van Leerpunt (het nieuwe onderwijscentrum). Twee onderzoekers zijn in de plaats gekomen, namelijk Pieter Demeyer en Luca De Coninck. Pieter en Luca draaien intussen al een half jaar mee, dus hoog tijd om hen aan jullie voor te stellen. 

Pieter Demeyer is leraar Frans, geschiedenis en aardrijkskunde, en politicoloog. Na ervaring in het secundair onderwijs is hij sinds 2008 verbonden aan de lerarenopleiding lager onderwijs van Arteveldehogeschool waar hij vooral lesgeeft over inhouden en didactiek van mens en maatschappij, burgerschap en identiteit. Hij begeleidt studenten tijdens hun stage. Hij legt graag de brug tussen de snelle digitale evolutie die de maatschappij en het onderwijs meemaken. Hij wordt sterk geïnspireerd door onderwijsactualiteit. 

Luca De Coninck is leraar lager onderwijs en onderwijskundig pedagoog. Ze stond drie jaar voor de klas en geeft nu les in de lerarenopleiding lager onderwijs van Arteveldehogeschool. Ze is geprikkeld door internationale ervaringen en maakte kennis met scholen in IJsland, Noorwegen en China. Daarnaast zet ze zich met volle goesting en enthousiasme in voor Teacher Tapp.