Nieuws

Binnenkort brengt Teacher Tapp een rapport uit rond ‘De leraar van de toekomst’. Het zal o.a. gaan over de stijgende werkdruk. Waarom denkt de meerderheid van onze respondenten dat de leraar in de toekomst meer werkdruk zal ervaren? Lees meer in deze blogpost.
Over de toekomt van het onderwijs is veel te doen tegenwoordig. Wij wilden met Teacher Tapp Vlaanderen te weten komen wat leraren zelf denken over de toekomst van hun beroep, en gingen hiervoor op zoek naar antwoorden bij meer dan 1000 onderwijsprofessionals. Op basis hiervan brengen we een nieuw rapport uit, met soms zorgwekkende conclusies.
We bevroegen de respondenten van Teacher Tapp Vlaanderen over hun veelgebruikte motto's en mantra's.
Hoe denkt de leraar over ... artificiële intelligentie? Resultaten uit de app worden besproken met Robbe Wulgaert: leerkracht secundair onderwijs, docent UGent, en expert in deze topic.
Heb je bepaalde tips gemist deze week?
Er is veel rond te doen tegenwoordig: wat denken leraren over de toekomst van hun beroep? Tijdens de paasvakantie leggen we elke dag een vraag voor rond 'de leraar van de toekomst'. Doe je mee?
In maart bevroegen we welke taken jullie overbodig vinden op het werk. Een aantal taken werden opvallend vaak vernoemd. We bespreken ze in deze blogpost.
Hoe denkt de leraar over hoofbegaafdheid? Teacher Tapp legde enkele vragen aan jullie voor. Wij analyseren deze resultaten met Katrijn Pools en Katrijn De Waele van Arteveldehogeschool.
We stelden jullie de vraag 'Ken jij een onderwijsheld?'. Maar liefst 78% antwoordde 'ja'. Maar wie zijn die helden precies? We verzamelden enkele verhalen ...
Hoe denkt de leraar over de vrijheid van meningsuiting in het onderwijs? Teacher Tapp stelde enkele vragen in de applicatie hierover. Wij analyseren deze resultaten met professor en moraalfilosoof Patrick Loobuyck.